17 Eylül 2010 Cuma

Üçüncü Göz İlmi - 10


Sevgilinle ilk karşılaştığında ne kadar da mutluydun! Bugün geriye dönüp baktığında bu ne büyük bir olay gibi görünür. Oysa onunla bugün gerçekten karşılaşsan mutluluk bir anda büzüşüp küçülür. Sonraki yirmi dört saat boyunca onu kafanda yine büyütürsün. Hayatın içinde öyle çok mutsuzluk mevcuttur ki bu mutlu olayları büyütmeseydik yaşamamız da oldukça güç olurdu.

Tilak mutlulukla bağlantılı olduğu için mutluluk büyütülürken o da büyütülmüş olur. Bu sıklıkla tekrarlandığında ise üçüncü göz çakrasıyla mutluluk arasında bağlantı kurulmaya başlanır. Bu gerçekleştiğinde üçüncü gözü açmak için mutluluktan yararlandığının farkına varman gerekir. Bu mutluluk akışını üçüncü göz çakrasını etkin duruma getirmek için kullanabiliriz. Onu ne denli farklı açıdan faaliyete geçirebilirsek o denli faydasını görürüz.

Tilak'ın kullanılmadığı ülkelerde üçüncü gözün varlığı bilinmemektedir. Üçüncü gözün varlığını belli belirsiz sezmiş olan ülkelerde bile tilak kullanılır. Üçüncü göz kavramına erememiş olan ülkelerde tilak'ın ortaya çıkması olanaksızdı çünkü bunun için gerekli zemin mevcut değildi. Bir toplum nedensiz yere birden bire tilak kullanmayı akıl edemez. Tilak'ı nedensiz yere, gelişigüzel bir noktaya uygulamak anlamsızdır. Bu nedenle tilak kazara ortaya çıkmış bir şey olmadığı gibi, bu tür uygulamalar yalnızca altlarında yatan derin bir neden olduğunda varlıklarını sürdürmeyi başarabilirler.

Sana bu üçüncü göz noktasıyla ilgili birkaç şey daha anlatacağım. Endişe duyduğun zamanlarda bu noktada bir basınç oluştuğu belki de dikkatini çekmiştir. Alnının gerilip kırışması da bu yüzdendir; gerginlik tam olarak tilak'ın konduğu noktada toplanır. Sürekli gergin olan, her an düşünmekte ve bu düşünceleri yansıtmakta olan kişiler alınlarında hissettikleri basınçtan, bu noktanın yerini tam olarak gösterebilirler.

Geçmiş yaşamlarında üçüncü göze yönelik çaba göstermiş olan kimseler tam üçüncü göz noktalarında tilak'a benzer doğuştan gelen bir iz taşırlar. Bu nokta sanki daha önceden orada bir tilak varmış gibi biraz yıpranmış bir görünümdedir. Parmağınla bu noktaya dokunduğunda, tam orasının, geçmiş hayatlarda tilak'ın durmuş olduğu noktanın hafif şiş gibi olduğunu hissedersin.Tilak veya tika'nın arkasında üçüncü göz gizlidir.

Hipnozcuların gerçekleştirdiği küçük bir deney vardı. Büyük Fransız psikolog Charcot, gözlerini başka bir kişinin alnına odaklayarak o kişiyi etki altına alma konusunda çalışmalar yapıyordu. Bakışlarını karşındaki insanın alnına odaklarsan bir süre sonra onun öfkelendiğini ve bunu sürdürmene izin vermediğini görürsün. Hatta bu davranış ayıp ve kaba olarak algılanır. Üçüncü göz çakrası alnın yaklaşık üç - dört santim kadar içindedir yani yüzeye çok yakındır. Gözlerini, önünde yürümekte olan bir kişinin kafasında, yaklaşık olarak üçüncü göz noktasının bulunduğu seviyeye odaklarsan, birkaç saniye içinde bu kişinin başını çevirip sana baktığını görürsün. Bu deneyi birkaç gün boyunca sürdürüp o kişiye belli önerilerde bulunmaya başlarsan, onları uygulayacaktır.

Şunu anlamaya çalış: Bakışını kişinin başına gözlerini bir kez bile kırpmaksızın odaklarsan kişi dönüp arkasına bakacaktır. Tam o anda ona zihinsel olarak bir emir verebilirsin. Sola dönmesini istersen dönecektir; belki de, aslında sağa dönmek istemiş olduğu için bu durum onu utandıracaktır. Bu deneyi bir süre boyunca sürdürürsen şaşırtıcı sonuçlar elde edebilirsin. Üçüncü göze olan mesafe başın arkasında alına kıyasla daha uzaktır. Bu nedenle bu deney önden yapıldığında sonuçlar daha şaşırtıcı olur.

Sahte olarak shaktipat uygulayan, yani enerji veren kimseler bunu üçüncü göz aracılığıyla gerçekleştirirler. Böyle bir kişi seni gözlerin kapalı bir şekilde karşısına oturttuğunda onun bir şeyler yaptığını sanırsın oysa gözlerini alnındaki o noktaya sabitleştirerek sana zihinsel olarak bir tavsiye vermektedir. Sana "İçinde güçlü bir ışık parlıyor!" derse içinde bir ışık hissedersin. Ancak o ışık içinde parlamaya devam ermez, o kişiden uzaklaşır uzaklaşmaz yok olur. Bazen bu yanılsama birkaç gün sürer ama sonunda yine yok olur. Bu gerçek bir shaktipat değil, yalnızca üçüncü göz çakrası üzerinde yapılan basit bir egzersizdir.

Üçüncü göz eşsiz bir hediyedir ve sayısız kullanım alanına sahiptir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder