1 Eylül 2010 Çarşamba

USO

Herkes uçandaireleri duymuştur. Ya  tanımlanamayan sualtı cisimlerini?
Tanımlanamayan sualtı cisimleri (USO'lar) ile ilgili raporların giderek arttığı görülüyor.

Sonra esrarengiz araç hiçbir uyarı yapmadan gemiye doğru döndü, hızlandıkça daha çok parladı ve geminin altına dalıp okyanusun derinliklerine doğru hızla gözden kayboldu. Naviero'nun subay ve mürettebatı anlaşılmaz tanımlanamayan sualtı cisimlerinden ( Unidentified submarine objects-USO) birine tanık olmuşlardı.Daha sonra basın toplantısında gördüklerinin kesinlikle bir denizaltı veya balina olmadığını ve 20 yıldır denizde olduğu halde daha önce hiç böyle bir şey görmediğini söyledi.

Denizlere dalan cisimler
1970'lerin sonuna kadar görülen uçandaireler ile ilgili kayıtların sayısı on binlere ulaşmıştı. USO'lar ile ilgili raporlar, sayılarının aşağı yukarı uçandaireler kadar çok olduğunu göstermektedir. Dünyanın % 70'inden çoğu sularla kaplıdır. Teknik olarak bizden daha ileri canlılar, burada insanların gözünden uzak çalışmalarını sürdürebilecekleri ideal yer bulmuş olabilirlerdi.

USO Dosyalarının en etkileyicilerinden biri 26 Temmuz 1980 tarihli olanıdır. Caiobe-Seahorse römorkörü olağan yolculuklarından birisini yapıyordu. Natal yakınlarındaki Brezilya sahiline 95 km uzaktayken birinci kaptan birden denizin üzerinde 10 metre çapında gri bir cismin su yüzeyinde hızla gittiğini farketti. Aynı zamanda suyun üstünde hızla kendilerine yaklaşan parlak bir ışık görünüyordu. Kaptan yüzen cisimle çarpışmayı önlemek için yön değiştirdiğinde cisim sarı,kırmızı,yeşil ve mavi gibi çeşitli renkler saçtı. Parlak ışık şimdi onlara yetişmişti ve yüzen USO'nun 60 metre kadar üzerinde sessizce duran ışıklı oval bir cisim görülebiliyordu.Römorkörün motoru durdu.Mürettebat bu ışıklı cismin USO'nun üzerine yavaşça inişini korku ve hayranlıkla izledi. Bir birleşme oldu, USO'nun ışıkları söndü ve iki cisim birlikte yükseldiler. Birkaç dakika öyle asılı kaldıktan sonra Uçandaire yükü ile birlikte azametiyle denizi yalayıp geçti. Tabii ki, bu olay deniz kuvvetleri yetkililerinin büyük çapta araştırma yapmalarına ve Brezilya sivil uçandaire uzmanlarının konuyla ilgili görüşler ortaya koymalarına yol açtı.

Römorkörün mürettebatı , bir uçandairenin bir diğer uçandaire tarafından kurtarılışına mı tanık olmuşlardı ? Yoksa bu sadece önceden belirlenmiş olağan bir kaldırma olayı mıydı? Deniz kuvvetleri yetkilileri her ne buldularsa kendilerine sakladılar

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder